Föredrag - Seniornet MS

Till innehåll

Huvudmeny:

Föredrag

Aktiviteter

Föredrag kan hållas på Biblioteket i Märsta Centrum eller Biblioteket i Sigtuna eller hos HGF på Södergatan 50. För exakta uppgifter om plats och tid se programkalendern till höger! Föredragen hålls vanligen i samarbete med Sigtuna Kultur och Fritid och deltagandet är gratis.

Till höger finns en kalender
med det aktuella programmet. Klicka på ett föredrag för att få detaljerad information. För att boka in i din egen kalender klicka på det föredrag du vill delta i och sedan på "kopiera till min kalender".
Längre ner på sidan finner du beskrivningar av aktuella föredrag. Där kan du klicka på den understrukna länken för att visa den senaste dokumentationen av föredraget på din dator. Den s k PDF-fil som visas kan du kopiera ner till datorn om du vill (det visas en menyrad nertill i bildrutan med olika val).
Äldre föredrag hittar du under Arkiv/Föredrag.
Vår föredragshållare Kaj Winberg i farten


Ingen föranmälan krävs. Gör gärna en intresseanmälan eller förslå nytt föredrag.

AKTUELLA FÖREDRAG
Våra föredrag kan ha hållits tidigare, men det kommer ju till nya intresserade och en del vill gärna få en repetition.  Innehållet anpassas dessutom ständigt för att följa med i utvecklingen.
 Smarta surfande seniorer


Föredrag 24 mars under "Get on-line week" 23-29 mars
Ett initiativ från "Nätverket för digital delaktighet" med följande motivering: 

Internationellt sett ligger Sverige i spetsen för användningen av Internet. Detta är naturligtvis en av våra stora styrkor. Men det innebär också problem för de medborgare som inte är digitalt delaktiga, idag c:a 1 miljon svenskar, enligt rapporten ”Internet och Svenskarna 2013”. Vi är övertygade om att årets mätning kommer att visa att våra gemensamma insatser resulterat i ännu fler digitalt delaktiga, MEN det finns fortfarande alltför många som står utanför den digitala gemenskapen. För dessa kan det vara extra komplicerat och diskriminerande att inte kunna använda Internet – därför anser vi att det är högst väsentligt att fortsätta arbetet i Digidelnätverkets regi.

Vi deltar i denna aktivitet genom att satsa på att öka antalet 
"Smarta surfande seniorer" 
Användningen av smarta telefoner och surfplattor ökar snabbt, och för många är de senare ett klart alternativ till en traditionell dator. Det finns i huvudsak tre konkurrerande typer av s k styrprogram för dessa: IOS från Apple, Android från Google och Windows 8 från Microsoft. Företag och myndigheter tillhandahåller allt fler viktiga tjänster via internet, s k e-tjänster.
Vi berättar om tekniken, skillnader och likheter mellan systemen. Vi demonstrerar hur de fungerar, och hur du kan utnyttja olika e-tjänster.

Presentationen finns här som pdf-fil så kan du kan titta på den och spara den på din dator.Med anledning av "Get on-line week" 23-29 mars ägnas temat 26 mars åt redigering av foton i telefon/surfplatta. Detta tema är öppet för alla intresserade, men ta då med din smarta telefon eller surfplatta!
 
 
 
Tillbaka till innehåll | Tillbaka till huvudmeny