Föredrag - Seniornet MS

Till innehåll

Huvudmeny:

Föredrag

Arkiv

Här nedan har vi samlat länkar till föredrag som hållits tidigare. Dessa ligger alltså inte bland de aktuella, som du hittar under aktiviteter/föredrag.

 

Introduktion till smarta telefoner och surfplattor
Vi berättar om tekniken, demonstrerar hur de fungerar, och du får känna på hur det är att hantera en surfplatta. Du kanske har en egen, som du inte är helt klar över hur den fungerar i alla avseenden. Presentationen av föredraget kan du se här.
Säkerhet på internet
Är du orolig när du är uppkopplad på nätet. Du har hört så mycket om allt farligt som kan hända, så du kanske inte ens vågar göra bankärenden på nätet? Vi belyser farorna och ger råd om hur du surfar säkert på nätet.
Du kan hämta en pdf-fil med bilderna från föredraget här.


Windows 8 utan tårar!
Vad är det för nyheter i Windows 8 jämfört med Windows 7? Hur ser det ut och hur jobbar man med det på en dator utan pekskärm? Hur gör man när man köpt en ny bärbar dator med Windows 8 och ingenting är sig likt? Få svar på dina frågor! Här kan du titta på det senaste föredraget  om Windows 8.

Introduktion till Sociala Medier
Vi berättar om olika sociala medier och hur du skapar ett konto i Facebook eller Twitter och vad som är viktigt att tänka på för att förbättra säkerheten på ditt konto. Vi berättar också vad Instagram och Pinterest är.
Titta här på senaste presentationen av temat
Sociala medier Introduktion

Googles e-posttjänst på nätet: Gmail
Om du har ett konto för Gmail kan du använda detta för alla Googles tjänster på nätet: YouTube, Google+ (inkluderar numera Picasa webb), Google Drive för lagring i "molnet" m fl. Detta föredrag ger en översikt hur du skapar ett konto och hanterar kontakter, e-post och Google drive. Här kan se dokumentationen av presentationen av Gmail

Hur du hanterar dina foton med Picasa
Vi går igenom grunderna i gratisprogrammet Picasa, som nu integrerats med Google+.
Du får se hur man organiserar, redigerar och publicerar sina foton.
Titta här på presentationen av
Picasa för bildhantering.

Hur du hanterar din e-post med Microsofts Outlook.com
Microsoft har gjort stora förändringar i sin e-post på nätet. Tidigare Hotmail/Livemail har stöpts om till Outlook och det skiljer en hel det i utseendet. Här får du en genomgång av grunderna. Titta här på senaste presentationen.


Hur du konfigurerar en trådlös router
Har du eller funderar du på att skaffa ett eget trådlöst nät hemma. Här får du lära dig grunderna och lite till, för att få ett väl fungerande och avlyssningssäkert nät. Här kan du se bilderna från föredraget.

Molnet för lagring och backup av data
Det finns idag många s k molntjänster tillgängliga på internet. Många är gratis och en del erbjuder gratis lagring av begränsade mängder data. Vi ger en överblick av tekniken och tjänsterna som erbjuds.
Här kan du titta på det senaste fördraget om
Molnet.

My Heritage som verktyg i släktforskningen
My Heritage är både ett dataprogram och en webbtjänst, som du kan ha till hjälp i din släktforskning. Programmet är gratis att installera i datorn, och med det kan du bygga upp dina släktträd - du kan ha flera olika projekt för olika huvudpersoner du vill arbeta med. Du kan enkelt få ut olika rapporter och sammanställningar. När du skapat ett släktträd så kan du ladda upp det till internet. Där kan du gratis ha en egen sida för dina släktträd, vilka automatiskt matchas mot alla andra träd som finns upplagda - det finns miljoner sådana, och du får tips på personer som kan vara gemensamma. Om du har mer än 250 medlemmar i dina släktträd, eller om du vill använda avancerade matchningsfunktioner, så måste du ha ett betalabonnemang. Här kan du titta på presentationsmaterialet från föredraget om My Heritage.

 
 
Tillbaka till innehåll | Tillbaka till huvudmeny